Logo Invistra

Ontwikkel samen met Invistra het juiste BHV-plan

Een werknemer die zijn arm breekt, kortsluiting in de keuken op kantoor of een heftruck die tegen een grote stelling knalt. Een ongeluk, brand of een gaslek wil je graag voorkomen. Maar als het gebeurt, dan kun je niets meer voorkomen. Wat ga je dan doen? Dan komt BHV, bedrijfshulpverlening, om de hoek kijken. Wil je voorkomen dat je niet weet wat je bij een ongeluk of calamiteit moet doen? Laten we daar dan goed over nadenken en alles opschrijven in een praktisch en helder BHV-plan. 

Heb jij al een BHV-plan?

Een BHV-plan van Invistra is voor elk bedrijf een noodzaak. Het lijkt misschien ver van je af te staan, maar ongelukken en calamiteiten gebeuren regelmatig. Zoals een werknemer die flauwvalt of een botsing met een heftruck veroorzaakt. Wat als niemand een idee heeft wat dan te doen? Gelukkig verplicht de Arbowet om daarover na te denken. Maar we gaan een stapje verder. In jouw BHV-plan gaan we ook in op de vragen hoe we incidenten en ongevallen kunnen voorkomen.

Neem contact op voor jouw BHV-plan

Ontvang goed BHV-advies

Dankzij onze ervaring geven we jouw bedrijf het juiste BHV-advies en letten we op zaken waar jij misschien niet aan denkt. Een BHV-plan moet namelijk tot in de details kloppen, want het gaat om de gezondheid en de levens van jezelf en je collega’s. 

Weet jij niet hoe je iedereen in veiligheid brengt, hoe en welke noodhulp je moet verlenen? Stel dan samen met Invistra en jouw werknemers een goed plan op, om ervoor te zorgen dat je kunt ingrijpen om erger te voorkomen bij een ongeval of een incident. 

Invistra maakt praktische BHV-plannen

Jouw BHV-plan is een praktisch document, waarin we allemaal afspraken maken en vragen beantwoorden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

  • Wat moeten alle werknemers doen bij een incident?
  • Welke werknemers zijn BHV’er en willen (zelf) BHV’er worden?
  • Hoe zorg je dat jouw BHV’ers de juiste kennis hebben en goed getraind zijn?
  • Wat doe je als een BHV’er weggaat?
  • Waar in het bedrijf hang je instructies op? 
  • Hoe en wanneer ga je oefenen?
  • Zijn er BHV’er op verschillende locaties?
  • Waar bevinden de hulpmiddelen als blusapparaten of blusdekens zich?
  • Waar leg je dit BHV-plan neer, zodat iedereen ervan weet en het plan door kan lezen wanneer hij wil?
  • Zijn er vluchtplattegronden aanwezig en voldoen deze?

BHV-kennis moet natuurlijk up-to-date zijn. Het is belangrijk dat jouw BHV’ers de juiste kennis hebben, maar ook dat ze regelmatig blijven oefenen. Want BHV gaat niet om theorie, maar om praktisch handelen in noodsituaties. Vergeet niet dat BHV’ers regelmatig een herhalingscursus moeten volgen.