Logo Invistra

VCA-bedrijfscertificering

Als u werkt bij een bedrijf dat risicovolle activiteiten uitvoert. Of in een omgeving waar ongevallen verstrekkende gevolgen kunnen hebben dan kent u het belang van veilig en gezond werken. Natuurlijk wilt u uw zaken goed op orde hebben, ook als het gaat om het milieu. Dat wilt u ook kunnen communiceren met uw opdrachtgevers. En u wilt er zeker van zijn dat andere partijen ook zoveel mogelijk proberen op een veilige manier te werken. Spreekt dit u aan? Dan is VCA iets voor u en uw bedrijf!

Invistra begeleidde hen naar de VCA*:

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn, werken met het VGM beheersysteem. Het doel dat nagestreefd wordt met het VGM beheersysteem is een verhoogd bewustzijn van mensen op de werkplek voor wat betreft Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Door te werken met dit beheersysteem voldoen deze bedrijven ook aan de arboregels op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden zijn er verschillende VCA-bedrijfscertificeringen:

  • VCA* voor onderaannemers en bedrijven tot 35 medewerkers
  • VCA** voor hoofdaannemers en grotere bedrijven
  • VCA Petrochemie voor bedrijven in de petrochemische sector
  • VCU voor uitzend- en detacheringsorganisaties


Welke voordelen biedt een VCA-bedrijfscertificering?

De VCA-bedrijfscertificering vereist een bepaalde manier van denken en werken. Het elimineert onnodige risico’s en verkleint andere risico’s zo veel mogelijk. Met als gevolg dat u en uw collega’s zo veilig mogelijk kunnen werken. En dat andere partijen die in uw omgeving werken en VCA-gecertificeerd zijn daar ook bewust mee bezig zijn.

Het belang van een VCA-bedrijfscertificering neemt in Nederland al jaren toe en heeft nog meer voordelen. Denk hierbij aan:

  • Opdrachtgevers besteden werk steeds vaker alleen uit aan VCA-gecertificeerde bedrijven.
  • VCA-gecertificeerde bedrijven worden periodiek getoetst zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Niet alleen uw veiligheid maar ook van andere partijen op de werkplek.
  • Van bedrijven die dezelfde VCA-checklist gebruiken, sluiten de werk- en denkwijze beter op elkaar aan met kleinere risico’s tot gevolg.
  • VCA wordt door vele opdrachtgevers/bedrijven geaccepteerd en zelfs geëist.

Samengevat, de VCA-bedrijfscertificering verkleint en elimineert niet alleen risico’s waardoor een veiligere werkomgeving ontstaat voor u en uw collega’s. Het biedt u ook de zekerheid dat u geen onnodige risico’s loopt tijdens het werk. Bovendien wordt een VCA-certificering door opdrachtgevers steeds vaker als eis gesteld voordat een opdracht gegund wordt. Allemaal goede redenen om uw bedrijf ook VCA te laten certificeren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de VCA-bedrijfcertificering van Invistra? Of over de andere mogelijkheden van Invistra? Neem dan contact met ons op. Bel 085 822 1655 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.