Logo Invistra

VCA cursus en examen halen in Ridderkerk

Een VCA cursus volgen en succesvol afronden met een voldoende voor het VCA Examen is tegenwoordig vaak verplicht in verschillende bouwbranches. Zodra je een VCA cursus volgt en examen behaald in Ridderkerk voldoe je aan de wettelijke verplichtingen van aannemers en  opdrachtgevers. Is uw bedrijf al VCA-gecertificeerd, dan moeten de medewerkers ook individueel hun persoons VCA halen.

Direct naar VCA halen

Mederwerkers van onder andere deze bedrijven gingen je voor:

Wat is VCA? En waarom volg en behaal je het VCA Certificaat?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Simpelweg is dit de benodigde basiskennis die zorgt dat je als werknemer voorbereid bent op het beheersen van risico’s. Hiermee beperk je het aantal ongevallen. Het geeft meer bewustzijn voor de mogelijke risico’s op de werkvloer. Je leert de theorie voor veilig werken en weet hoe je in de praktijk moet handelen om risico’s te beheersen en ongevallen te voorkomen.

90% van de kandidaten die een VCA cursus volgt bij invistra behaald het VCA Examen en is daarmee VCA gecertificeerd’

VCA cursus voor zowel uitvoerende als leidinggevende werknemers

Een VCA Certificaat voor enkel de aannemer of het bedrijf. Dat is toch voldoende? Nee. Steeds meer aannemers in technische branches verplichten dat werknemers, inleenkrachten en zzp ‘ers in het bezit moeten zijn van een VCA certificaat. Welke VCA cursussen en examen zijn er dan voor werknemers? Er zit onderscheid tussen uitvoerende werknemers(VCA basis) en leidinggevende werknemers (VCA VOL). Daarnaast kennen we VIL-VCU. Deze is specifiek gericht op de leidinggevenden die bij een uitzendorganisatie werken.  

Lees hier meer over VCA cursus

VCA Basis cursus en examen in Ridderkerk 

Ben je op zoek naar een VCA basis cursus plus examen voor jouw werknemers? Je wilt dat jouw werknemers het VCA certificaat behalen. En dat kan binnen één dag! De VCA Basis cursus is de training voor uitvoerende werknemers en uitzendkrachten. Veel werknemers die praktische werkzaamheden uitvoeren bij echte ‘doe-bedrijven’ zoals bouwbedrijven, hoveniers, metaal, schoonmaakbedrijven en dergelijke hebben wij aan een VCA-diploma geholpen. 

Dus ben je opzoek naar een VCA Cursus inclusief examen in Ridderkerk? Schroom niet en vraag naar de mogelijkheden of boek direct een VCA training met een VCA examen.

VCA Vol cursus en examen in Ridderkerk

Zoek je een VCA cursus of examen als leidinggevende werknemer? Professionals die leiding geven, moeten vanzelfsprekend voldoen aan de basiskennis. Naast de basis wordt er van leidinggevende geëist dat zij naast de kennis van eigen veiligheid, ook de veiligheid voor werknemers en teamleden kennen.Daarvoor is de VCA Vol cursus plus examen in Ridderkerk verplicht om leiding te kunnen geven aan werknemers. Je kunt deze halen zonder dat je VCA basis hebt

Specifiek een VCA Vol cursus volgen en examen behalen? Behaal in één dag het VCA certificaat. 90% van de cursisten behaald het examen bij Invistra.

Plan hier een VCA cursus

VCA cursus en opleiding op twee manieren te volgen bij Invistra

1. Dagopleiding (inclusief examen)

Binnen één dag de kennis bijspijkeren en het examen doen. De dagopleiding is de cursusvorm bij uitstek om het maximale uit het VCA cursus te behalen. Met een maximale groepsgrootte van 15 is er alle ruimte voor interactie, persoonlijke begeleiding en ruimte om eigen ervaring te delen en te bespreken. Dit biedt concrete voorbeelden die kandidaten naar eigen werkelijkheid kunnen zetten. Daarnaast is onze veiligheidsdeskundige al jaren actief in het vak en heeft Eric 11 jaar ervaring in het onderwijs. De dag wordt ingevuld van 08:00 tot 15:00 (VCA Basis). Voor VCA VOL gaan we nog even door tot 15:30. Om 16:00 starten we de examens, waarnaar je om 17:15 weet of je officieel VCA gecertificeerd bent.

Boek hier een dagcursus

2. E-learning (inclusief examen)

Volg je liever zelfstandig de VCA Cursus in de vorm van E-learning? De e-learning cursus zit duidelijk en gebruiksvriendelijk in elkaar. De online cursus bevat een afwisselend programma met video’s, afbeeldingen en illustraties. Hiermee maken we de online vca cursus zo leuk mogelijk. Daarnaast fungeren wij als stok achter de deur, want je krijgt pas toegang tot het (proef)examen zodra je alle vragen doorlopen hebt. 

Meer weten over VCA E-learning cursus? Lees alles over de online cursusvorm met de voordelen, prijzen en beschikbare data op de speciale e-learningpagina. 

Ga naar E-learning’

Of direct VCA Examen behalen

Is het VCA Certificaat binnenkort afgelopen? En denk je alle kennis al te bezitten? Boek dan een los VCA Examen. Het VCA Certificaat is 10 jaar geldig. Is jouw certificaat nog geldig? Of loopt certificering binnenkort af? Plan een VCA Examen in Ridderkerk, behaal het examen en verleng jouw VCA certificaat

Direct een examen plannen

Behaal het VCA Certificaat voor jouw bedrijf

Heb je als eigenaar of als zzp’er in Ridderkerk jouw VCA Certificaat nog niet behaald? Naast alle VCA cursussen en examens voor werknemers heeft Invistra ook een programma voor bedrijfscertificering. Heb je een risico, inventarisatie? Hoe instrueer jij jouw medewerkers? Hoe borg je dat en houdt je hier een positieve controle op? Hoe herhaal jij hun kennis en kunde over veiligheid?  Dit soort aspecten behandelen we in het programma. Wij zorgen ervoor dat u zonder zorg richting de audit gaat. Hiervoor hebben we o.a. een gedeeld VCA-systeem en een VCA app ontwikkeld. Veel opdrachtgevers vragen bij een project om een VCA certificaat. Zorg dat jouw bedrijf gecertificeerd is voor VCA.

Meer weten over de voordelen van een VCA bedrijfscertificering? Ontdek alles rondom het certificaat.

Ga naar VCA Bedrijfscertificering