Logo Invistra

Veiligheidsladder

Wij hielpen dit mooie bedrijf richting de Veiligheidsladder!

Wat is de veiligheidsladder (Safety Culture Ladder)

De veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn (Safety Awareness) en handelen in bedrijven en organisaties te meten. De ladder van veiligheid (SLC) is verdeeld in vijf treden. Hoe beter je scoort, hoe hoger je op de laddertrede komt. Vanaf 2022 is de veiligheidsladder verplicht voor aanbestedingen in de bouw en andere branches. Dit is afgesproken door de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB).

Meer informatie

Wat is het doel van de Veiligheidsladder?
Stimuleren en vergroten van het veiligheidsbewustzijn onder het personeel van een bedrijf en/of organisatie. Kortom: Samen zorgen voor bewust veilig werken. Meer informatie

Wat is nodig?
Een goede basis om van start te gaan. Ben je als bedrijf al gecertificeerd op VCA, dan is dat een voordeel. Kennis en ervaring is al in huis. Je wordt minimaal gemeten op trede 2. In principe kan elk bedrijf opgaan voor de veiligheidsladder. Echter geven we hier geen harde voorwaarden, omdat de veiligheidsladder continue aan ontwikkeling onderhevig is.

Wat wel nodig is, is een bewuste inzet en mentaliteit van u en de medewerkers om veiliger te werken. Is dit er niet of gedeeltelijk, wij helpen u verder. Meer informatie

Wat levert de veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) mij op?

  • Continue bevorderen van veiligheidsbewustzijn;
  • Heldere kaders en richtlijnen voor veilig(er) werken op alle niveaus’;
  • Gunningsvoordeel bij aanbestedingen;
  • Betere marktwaarde van uw bedrijf;
  • Onderscheidend vermogen

In welke regio?

Wij helpen u graag. Of u nu in Ridderkerk, Rotterdam, Dordrecht, Barendrecht, Zwijndrecht, Krimpen aan den IJssel zit. Meer weten of hulp nodig?

Bel geheel informatief 085 8 22 16 55